Fotografen Rolf Andersson och journalisten Eva Johansson berättar i bild och text om fårgården Smultronboda, om fårskötsel och livet på gården. Vi på Smultronboda bjuder på våra bästa lammrecept för varje årstid. Köp boken på Adlibris.se.

Hej! Vi var på besök i helgen på Smultronboda och handlade kött och böcker. Vilken fin bok om Smultronboda ni gjort, mycket vackra bilder och trevlig text! Jag sträckläste när jag kom hem. En bok är också snart på väg till sonens familj i Schweiz, så de kan läsa och börja längta till nästa sommarbesök.
Hälsningar, Marianne

Från bokens baksida:
Längst upp i Smålands nordöstra hörn driver Eva Lis och Krister Mattsson fårgården Smultronboda i Stora Björka by. Det är en gammal gård med rötter långt bak i medeltiden, med gamla traditioner som övergått i modernt liv. Att bara föda upp får räcker inte idag. Numera finns både gårdsbutik och kafé på Smultronboda.

"För oss är det viktigt att de produkter vi säljer ska ha sin bäring i vårt eget matarv med influenser från de nya mattraditioner som varje generationskapar. Det är ett slit varje dag, men värt det. Och vi kan arbeta i vår egen takt, utan stress. Visst jobbar vi på ett gammaldags vis, man kan automatisera mer, men vi har valt att inte göra det."

Självklart finns boken att köpa i gårdsbutiken.

Läs 15 sidor ur boken, gratis (PDF, 1.5MB)       Köp boken på Bokus.se

Fakta om boken

Skrivet om boken

Mat-Magasinet

Nr 12 -12

Norrköpings Tidningar

"Det blir bok om livet på Smultronboda"

Västerviks-Tidningen

"Ett år på fårgården Smultronboda"

Västervik Framåts blogg

"Smultronbodaboken – lokalt samarbete"

Tankarnas hotell (Eva Johanssons blogg)

"Boken är utgiven"
"Bara tre dagar kvar nu"
"Bok på gång"

Tidningen Fårskötsel

Nr 6 år 2012.