Här i Smultronboda lever och arbetar Eva Lis och Krister. Livet på gården utspelar sig i flera gränsland – nära både naturen och staden. Vi lever i samvaro med djuren och samarbetar med grannar och lokala entreprenörer.

Hel vecka: 3500 kr
Halv vecka: 2000 kr
Dag: 750 kr  Boka din vistelse

Vi lever mitt i naturen. Allt sedan jorden började brukas har naturen här omkring anpassats – åkrar har skapats, skogen har avverkats och återplanterats. Det sker en ständig utveckling, men den sker i stilla mak. Ytterst sällan anlägger vi nya åkrar, diken eller vägar. Våra odlingsmetoder är till stora delar desamma som gammelfarfar använde och fåren verkar uppskatta att få återkomma till samma hagar år efter år.

I kontrast till naturbrukets "gilla gång" så satsar vi mycket energi på att vidareutveckla de råvaror gården ger. Sedan Eva Lis och Krister flyttade till gården har de byggt charkuteribyggnad, rökeri och gårdsbutik. En mängd unika charkprodukter har skapats – vissa av dem är redan prisbelönta. I rökeriet förädlas självklart lamm men även fläsk och nöt. Tusentals personer besöker oss årligen i butiken och på marknader.

Vi vill ha en levande bygd, fylld av liv och rörelse. Baserat på långa traditioner men med inspiration från hela världen samarbetar vi därför med grannar och småskaliga matproducenter. Vi är medlemmar i Östgötamat och Matresan och deltar vart år i evenemanget "Turista hemma" och Smaka på Tjust. Samarbeten med andra småskaliga entreprenörer ger oss viljan och självförtroendet att anta nya utmaningar. Samtidigt lär oss naturen vikten av att utvecklas i maklig takt.

Vi i Smultronboda gör saker på lite annat sätt än i sta'n. Du kan bli överraskad –  både av likheter och skillnaderna oss emellan. Du är välkommen att lära känna vårt sätt att leva.

Eva Lis

Eva Lis ansvarar för fårens välbefinnande. Hon ser till att de alltid har näringsrik föda, friskt vatten och skydd. Hon har "alltid" sjungit i kör och är för tillfället medlem i Edsbruks kyrkokör. Hon bakar dessutom mumsmumsiga bullar. Du kan kontakta Eva Lis via evalis@smultronboda.se.

Krister

Krister är säljchefen som sadlade om till bondgårdslivet. Han är ansvarig för vidareutvecklingen av rökeriet och gårdsbutiken och arbetar med marknadsföring och försäljning, exempelvis är det vanligen Krister du möter på marknader runt om i regionen. Du kan kontakta Krister via kel@smultronboda.se eller 0493-710 77.

Anders

Till vardags arbetar Anders bland annat som fastighetsskötare inom Bostadsbolaget i Västervik. Han är även fackligt aktiv och en av Sveriges utbildade fårmönstrare. Han är ansvarig för upprustningen av "lägenheten" som du kan hyra.

Anna-Karin

Anna-Karin arbetar på Arla och bor i Bagarbo i Uppland. Hon äger, tillsammans med Anders och Eva Lis, släktgården.

Anna-Karin, Anders och Eva Lis

Björn

Efter ett par år i Irland är nu Björn tillbaka i Sverige. Han bor i Stockholm och utöver arbete som Interaction designer på SVT driver Björn nordens största orkidéwebbplats, orkideprat.se. Du kan kontakta Björn via bjorn@smultronboda.se eller 076-882 15 10.

Åsa

Åsa är sociolog och arbetar med lantbruksfrågor, ofta med inriktning mot ungdomar. Hon har nyligen köpt hus i djupaste Smålandsskogarna och kommer dela det med sin Peter och deras Jack Russel-terrier Hulda.

Teodor och Elvira

Teodor och Elvira är Eva Lis och Kristers barn. De bor på gården och går i skolan i Gamleby respektive Edsbruk och hjälper till där det behövs på släktgården.

Delar av Smultronbodas släktträd

Ta tag i bilden och dra för att se fler delar av släkten.

Boka och få mer info via Björn på 076-882 15 10 eller e-post!