Kul att du är så intresserad att du vill läsa våra villkor. Vi vill erbjuda ett bra boende och hoppas att villkoren speglar den ambitionen. Har du frågor eller vill "förhandla", kontakta oss.

Hel vecka: 3500 kr
Halv vecka: 2000 kr
Dag: 750 kr  Boka din vistelse

Bokning

Du är välkommen att boka online eller via telefon. När du bokat får du en bekräftelse från oss via e-post eller telefon. Vi meddelar dig också via epost eller telefon om alla eventuella förändringar som rör din bokning. Du och vi är bundna vid hyresavtalet enligt nedan så snart vi bekräftat bokningen och du betalat bokningsdepositionen eller hela hyran.

Betalning

Alla priser inkluderar en serviceavgift på 300 kr som inte återbetalas.

Du kan betala online med kort eller PayPal-konto, via plusgiro eller kontant på gården. Vi tar inte emot kortbetalning på gården. Betalning önskas inom 5 dagar från bokningsbekräftelsen. En bokning som inkommer mindre än 5 dagar före ankomstdagen kan betalas när du anländer.

Om du ska bo enstaka dygn är du välkommen att betala i förväg eller vid incheckning. Om du ska bo fler än ett dygn har du möjlighet att dela upp betalningen. Betala minst 1000 kr inom 5 dagar från bokningsbekräftelsen. Betala resterande belopp senast 14 dagar före ankomst. Självklart skickar vi en påminnelse om vi ej mottagit betalningen ett par dagar före tidsfristen går ut. Om betalning saknas 14 dagar före ankomst ser vi det dock som att du avbokat din vistelse.

Avbokning

Vill du avboka, ring oss eller skicka ett email.

Om avbokningen görs på grund av dödsfall, olycksfall, allvarlig sjukdom eller annan allvarlig olyckshändelse som översvämning eller eldsvåda som drabbat någon i ressällskapet eller dennes familj så återbetalas hyran med avdrag för serviceavgiften. Återbetalning sker så fort som intyp från exempelvis läkare, myndighet eller försäkringsbolag inkommit till oss via brev eller epost.

Vid naturkatastrofer, arbetsmarknadskonflikt, längre avbrott i vatten- och energitillförseln eller andra liknande större händelser, som ingen kunnat förutse eller påverka, kan självklart boendet avbokas och hyran för den period du ej kan utnyttja återbetalas. Före återbetalningen dras serviceavgiften av.

Vid avbokning av annan orsak behöver du inte betala något utöver 300 kr för att täcka administration om avbokningen sker senast 14 dagar före ankomstdagen. Vid senare avbokning debiteras upp till 1000 kr om vi inte hittar en annan hyresgäst till perioden du bokat.

Överlåtelse

Du får överlåta din bokning på annan person. Meddela oss senast på ankomstdagen vem den nya gästen är. Den nya gästen blir såklart ansvarig för eventuell kvarvarande summa att betala.

Ankomst

Du är välkommen att disponera lägenheten från klockan 15 på ankomstdagen till klockan 12 på avresedagen. Av utrymningsskäl får max sex personer sova i lägenheten. I lägenheten finns sängplatser för fyra personer.

Problem under vistelsen

Om du anländer och upptäcker att vi inte tillhandahåller lägenheten i det skick som beskrivs här på smultronboda.se har du rätt att säga upp hyresavtalet. Vi hoppas dock att du vill bo kvar – prata med EvaLis eller Krister så att vi kan lösa problemen och/eller ge er ersättning för att vi brutit våra löften.

Om problem uppstår under vistelsen ber vi dig att kontakta värdarna så snart som möjligt så problemen kan lösas.

Här är det självhushåll

Självhushåll tycker vi är ett bekvämt sätt att "bo borta". Det finns stor frihet att forma sina dagar efter eget tycke och möjlighet att anamma de impulser som dyker upp.

Självhushållet innebär att du som gäst har ansvar för mat, städning etc. Vi hyr gärna ut sänglinne såsom örngott och lakan — kontakta EvaLis eller Krister för mer info. Ett sortiment matråvaror finns i gårdsbutiken. I Edsbruk och Överum finns mataffärer, se bygd-kartan för mer info.

Städutrustning finner du i lägenheten. Bland annat följande områden behöver städas före du lämnar oss:

  • Rengör golven. Vissa delar kan behöva våttorkas (det är lätt hänt att det kommer med lera och gräs in från gården).
  • Rengör toalett, dusch och handfat.
  • Att köket är rent och fint är såklart viktigt. Dubbelkolla så att spisen är ren och att det är diskat och undanplockat. Extra torkhanddukar finns i köket.
  • Vi hoppas att du anpassar lägenheten så den passar dig. Före du reser, ställ tillbaka möblerna så som de stod när du anlände, inklusive att vika ihop bäddsoffan. Har du hyrt sängkläder så kan du lämna dem, ihopvikta, på en av sängarna.

Ta en titt runt lägenheten. Känns det städat?

Borttappat, trasigt och så'nt

I lägenheten har du både frihet och ansvar under din vistelse. Om nyckel tappas bort behöver vi byta låskolv och du får stå för kostnaden. Skador på inredning och byggnaden som uppstår på grund av vårdslöshet kommer också debiteras dig som bokar boendet. Om städningen inte är komplett så debiteras du den faktiska kostnaden för städning.

Naturen och omvärlden finns runt knuten

I och omkring lägenheten finns ibland flugor, getingar och andra insekter såsom myror. Om du upptäcker större insektsangrepp, kontakta oss så att vi kan lösa problemet. 50 meter från "stora huset" finns vägen som går mellan byn och Edsbruk. Trafikmängden är liten, men befintlig.

Boka och få mer info via Björn på 076-882 15 10 eller e-post!