Sovrum, vardagsrum med skön bäddsoffa och kök. Lantlig 1900-talsstil, varsamt renoverad. Vi tror att "lägenheten" är en skön bas för er visit i Tjustbygden.

Hel vecka: 3500 kr
Halv vecka: 2000 kr
Dag: 750 kr  Boka din vistelse

Sovmiljö

God sömn är en förutsättning för ett bra liv. Vi har därför ansträngt oss för att skapa en miljö där det går att slappna av. Lägenheten ligger på andra våningen i gårdens "mangårdsbyggnad" (huset där gårdens ägare bor). I "stora huset" är det bara ni som bor, EvaLis och Krister bor i ett av gårdens andra hus. På bottenvåningen är det kaféverksamhet under dagtid och vissa kvällar, men under nätterna ligger en mjuk stillhet över huset.

Lägenhetens sovplatser består av två sängar i sovrummet och en bäddsoffa i vardagsrummet. Soffan förvandlas med några enkla handtag till en bekväm dubbelsäng. I lägenheten finns även barnsäng och en tältsäng. Bäddsoffor är ibland hårda och obekväma men vi tycker att vi hittat en modell som är bekväm. Alla sängplatser har två kuddar (en låg och en hög) och så klart täcke och filt så du kan variera hur varmt du vill ha det.

Du är välkommen att ta med egna sängkläder. Annars kan du hyra behagligt sänglinne av oss.

Vardagsrum

I vardagsrummet kan du skapa din egen myshörna. Låna en bok i bokhyllan eller ta fram en medhavd, dra upp läslampan till vardagsrummets fåtölj och plocka med dig en filt. Komplettera med en kopp eller ett glas av något mumsigt. Om du har familjen med dig, glöm inte att skicka ut dem på någon härlig aktivitet.

För livliga stunder med familj och vänner finns spel, pussel och leksaker att låna. I lek- och spellådorna finns bland annat ett Monopol från 70-talet och moderna likväl som klassiska leksaker för barn i alla åldrar.

Kök

Köket är litet men funktionellt. Däri finns en bänkugn, spis, mikro, kaffebryggare och så klart kyl med rejält frysfack. Köket är utrustat med porslin, bestick, kastruller och sådant i lagom mängd för matlagning till sex personer.

En fin detalj i köket är de lutande köksskåpen med skjutluckor och åldringsmålning. I köket finns också en vacker gammal vedspis med tillhörande vedlåda. Dessa används dock inte längre.

Grill finns att låna, kol kan ni ta med eller köpa i gårdsbutiken.

Badrum med dusch

Badrummet renoverades för några år sedan. Varmvattenberedaren är rejält tilltagen så att fyra personer ska kunna duscha efter varandra.

Balkong och uteliv

Utanför lägenheten finns en rymlig hall som dels leder till nedervåningen, dels till er balkong. Vad sägs om frukost med utsikt över trädgården och björkarna, eller en tupplur i solen? Balkongen har söderläge.

Vill ni riskera gräsfläckar på byxorna så finns kubbspel och krocket att låna.

Säkert men inte allergisanerat

Vi hoppas att du ska känna dig trygg när du bor hos oss. Lägenheten har självklart rejält lås och vi är tydliga gentemot andra besökare att boendevåningen bara är till för er.

På gården finns katter och så klart får och lamm. I trädgården finns björkar och andra träd med pollen och lägenheten är inte allergisanerad. Under höskörden finns det extra pollen i luften.

Anpassa gärna lägenheten

Precis som resten av gården så har huset förändrats över tiden. I lägenheten finns spår av material och tekniker från många tidsåldrar. Denna evolution tycker vi är spännande och samtidigt som vi rustat upp och ökat bekvämligheten har vi varit noga med att bevara rummens karaktär.

Vi ser gärna att ni anpassar lägenheten så den passar er. Kanske vill ni flytta fåtöljen så ni kan mysa i den och samtidigt ha utsikt över gården? Vi blir glada om ni före avresan återställer möblemanget något sånär.

Planskiss över lägenheten

Nedan ser du en ungefärlig ritning över våra "2 rum och kök". Alla mått är inte exakt rätt, men vi hoppas att den ger dig en bild av hur lägenheten är planerad.

Boka och få mer info via Björn på 076-882 15 10 eller e-post!